razne djakonije za nasa slavlja!
+4
snezana obradovic
milenaph
T3
bozana
8 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
razne djakonije za nasa slavlja!
ovde mozemo da kacimo sve one recpetice sto pravite za rodjendane,slave i td.mislim na slana i slatka peciva
bozana- najkul mama :)
- Datum upisa : 03.08.2009
Godina : 41
Re: razne djakonije za nasa slavlja!
BUREK - prazan - sa sirom - sa mesom
Potrebno je: 500 gr. kora za pitu ,2 dcl tople vode, 3 kašike masti ,mast za podmazivanje i malo soli
U šerpicu staviti 2dcl vode i mast da provrije,kako bi se mast istopila i malo soli ako kore nisu slane.
Posudu u kojoj ce se peći burek dobro podmazati, staviti 2 kore dole i svaku poprskati mešavinom tople vode,masti i soli.
Sledeći red: 3 kore zgužvane poređati pa ih dobro poprskati mešavinom masti i vode i tako redom.
Poslednjom korom obložiti burek, premazati i staviti da se peče u dobro zagrejanu pećnicu. Posle par minuta smanjiti na 200 - 220 stepeni. Peče se oko pola sata. Kada je već skoro gotovo okrenuti burek u posudi tako da gornja strana sada ide dole i još malo zapeči. To je prazan burek.
Ukoliko želite sa sirom, na sredini ređanja posuti sa sirom nastaviti da ređate kore i postupak je isti. Ako hoćete sa mesom sve je isto samo meso propržite sa malo seckanog crnog luka i dodate bibera po ukusu. Količine sira i mesa odredite sami.
Po meni ne treba više od 300 gr. sira i isto toliko mesa sa 1 glavicom luka.
Potrebno je: 500 gr. kora za pitu ,2 dcl tople vode, 3 kašike masti ,mast za podmazivanje i malo soli
U šerpicu staviti 2dcl vode i mast da provrije,kako bi se mast istopila i malo soli ako kore nisu slane.
Posudu u kojoj ce se peći burek dobro podmazati, staviti 2 kore dole i svaku poprskati mešavinom tople vode,masti i soli.
Sledeći red: 3 kore zgužvane poređati pa ih dobro poprskati mešavinom masti i vode i tako redom.
Poslednjom korom obložiti burek, premazati i staviti da se peče u dobro zagrejanu pećnicu. Posle par minuta smanjiti na 200 - 220 stepeni. Peče se oko pola sata. Kada je već skoro gotovo okrenuti burek u posudi tako da gornja strana sada ide dole i još malo zapeči. To je prazan burek.
Ukoliko želite sa sirom, na sredini ređanja posuti sa sirom nastaviti da ređate kore i postupak je isti. Ako hoćete sa mesom sve je isto samo meso propržite sa malo seckanog crnog luka i dodate bibera po ukusu. Količine sira i mesa odredite sami.
Po meni ne treba više od 300 gr. sira i isto toliko mesa sa 1 glavicom luka.
T3- mamica
- Datum upisa : 09.08.2009
Godina : 43
DOMAĆE KIFLE
U šolju toplog mleka(pola mleka pola vode) potopiti 10 gr. kvasca malo soli i šećera i ostaviti da kvasac krene. Uzeti 500 gr. brašna, 1 dcl.ulja i sa kvascem zamesiti testo. Ostaviti da raste 1 sat.Razviti ga debljine pola cm i iseći na kvadrate koje treba saviti u rolne i formirati kifle.
Premazati sa žumancetom, posuti solju, kimom, susamom ili makom
i peći na tihoj vatri.
U šolju toplog mleka(pola mleka pola vode) potopiti 10 gr. kvasca malo soli i šećera i ostaviti da kvasac krene. Uzeti 500 gr. brašna, 1 dcl.ulja i sa kvascem zamesiti testo. Ostaviti da raste 1 sat.Razviti ga debljine pola cm i iseći na kvadrate koje treba saviti u rolne i formirati kifle.
Premazati sa žumancetom, posuti solju, kimom, susamom ili makom
i peći na tihoj vatri.
T3- mamica
PIZZA ROLAT
Potrebno je: 7 kora za gibanicu,250 gr. narendane šunke,250 gr. narendanog kačkavalja,400 gr. izdinstanih na malo ulja,sitno seckanih, pečuraka,200 gr. kečapa,1 pavlaka,2 umućena jajeta ,malo origana i malo ulja.
Slagati na sledeći način: prvu koru poprskati sa malo ulja Preko nje staviti drugu koru i premazati je sa 100 gr. kečapa.Preko nje ide treća kora i nju samo malo poprskati sa uljem i posuti sa 125 gr. kačkavalja,četvrta kora se malo poprska sa uljem i stavi se po njoj šunka,peta kora se premaže sa više od pola smese jaja i pavlake.Šesta kora se premaže sa pečurkama.Sedma kora se namaže sa onih preostalih 100 gr. kečapa i 125 gr. kačkavalja.Tako poređane kore uviti u rolat staviti u podmazan pleh i premazati sa ostatkom jaja i pavlake.Posuti sa origanom.Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
Potrebno je: 7 kora za gibanicu,250 gr. narendane šunke,250 gr. narendanog kačkavalja,400 gr. izdinstanih na malo ulja,sitno seckanih, pečuraka,200 gr. kečapa,1 pavlaka,2 umućena jajeta ,malo origana i malo ulja.
Slagati na sledeći način: prvu koru poprskati sa malo ulja Preko nje staviti drugu koru i premazati je sa 100 gr. kečapa.Preko nje ide treća kora i nju samo malo poprskati sa uljem i posuti sa 125 gr. kačkavalja,četvrta kora se malo poprska sa uljem i stavi se po njoj šunka,peta kora se premaže sa više od pola smese jaja i pavlake.Šesta kora se premaže sa pečurkama.Sedma kora se namaže sa onih preostalih 100 gr. kečapa i 125 gr. kačkavalja.Tako poređane kore uviti u rolat staviti u podmazan pleh i premazati sa ostatkom jaja i pavlake.Posuti sa origanom.Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
T3- mamica
POGAČICE SA ČVARCIMA
Potrebno je:
750 g. brašna,250.ml. mleka, 1 kvasac( 40 gr), 2 žumanca
mala šoljica od kafe ulja, 300 gr. mlevenih čvaraka, so
Od brašna ( oko 700 gr.), mleka, nadošlog kvasca.soli,ulja,
žumanaca i mlevenih čvaraka zamesiti mekše testo koje se
ne lepi za ruke.Lepo ga izraditi na dasci uz posipanjem brašna.
Razviti koru debljine prsta pa modlom ili čašom vaditi pogačice
i redjati u podmazan pleh. Svaku pogačicu nareckati nožem i
premazati sa žumancetom.
Ostaviti da narastu pa ih peći na 200 stepeni dok ne porumene
Potrebno je:
750 g. brašna,250.ml. mleka, 1 kvasac( 40 gr), 2 žumanca
mala šoljica od kafe ulja, 300 gr. mlevenih čvaraka, so
Od brašna ( oko 700 gr.), mleka, nadošlog kvasca.soli,ulja,
žumanaca i mlevenih čvaraka zamesiti mekše testo koje se
ne lepi za ruke.Lepo ga izraditi na dasci uz posipanjem brašna.
Razviti koru debljine prsta pa modlom ili čašom vaditi pogačice
i redjati u podmazan pleh. Svaku pogačicu nareckati nožem i
premazati sa žumancetom.
Ostaviti da narastu pa ih peći na 200 stepeni dok ne porumene
T3- mamica
UŠTIPCI
4 cela jaja, 1 čaša jogurta, 20 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, na vrh noža soli.Sve to umutiti, ostaviti malo da se odmori i kašikom vaditi uštipke i peći sa obe strane na ulju.
4 cela jaja, 1 čaša jogurta, 20 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, na vrh noža soli.Sve to umutiti, ostaviti malo da se odmori i kašikom vaditi uštipke i peći sa obe strane na ulju.
T3- mamica
Mišina pita
Potrebno je: pakovanje lisnatog testa, 250g parizera, pakovanje sampinjona (400g), 250g kackavalja, 5 jaja, 1 pavlaka, origano, biber, so, susam..
Kackavalj izrendati, parizer iseci na kockice, sampinjone iseckati pa prodinstati.. Sve ovo pomesati I dodati 4 jaja, pavlaku, origana, malo bibera i soli..
Lisnato testo rastanjiti kolika je velicina pleha, donja korica treba da ide i uz pleh.. Sipati fil, pa staviti drugu koru lisnatog testa.. Premazati jajetom i posuti susamom..
Super je.. Brzo! Moze i da se zamrzne ovako, pa kad treba samo izvadite i stavite u rernu (zaledjeno u hladnu rernu (tj.jos nezagrejanu) ili ako je odledjeno u zagrejanu)
pre pokrivanja drugom korom..
i spremna za rernu (samo sam je ja stavila u zamrzivac, jer mi treba tek za neki dan)
Potrebno je: pakovanje lisnatog testa, 250g parizera, pakovanje sampinjona (400g), 250g kackavalja, 5 jaja, 1 pavlaka, origano, biber, so, susam..
Kackavalj izrendati, parizer iseci na kockice, sampinjone iseckati pa prodinstati.. Sve ovo pomesati I dodati 4 jaja, pavlaku, origana, malo bibera i soli..
Lisnato testo rastanjiti kolika je velicina pleha, donja korica treba da ide i uz pleh.. Sipati fil, pa staviti drugu koru lisnatog testa.. Premazati jajetom i posuti susamom..
Super je.. Brzo! Moze i da se zamrzne ovako, pa kad treba samo izvadite i stavite u rernu (zaledjeno u hladnu rernu (tj.jos nezagrejanu) ili ako je odledjeno u zagrejanu)
pre pokrivanja drugom korom..
i spremna za rernu (samo sam je ja stavila u zamrzivac, jer mi treba tek za neki dan)
Poslednji put izmenio milenaph dana 12/12/2010, 23:31, izmenio ukupno 3 puta
milenaph- najkul mama :)
- Datum upisa : 04.08.2009
Godina : 39
PUNJENE ZEMICKE
SASTOJCI:6dc mleka,1 kasika secera,1 kvasac,1 kasicica soli,2 dc ulja,7 casa od jogurta brasna(tip 400 meko)
ZA NADEV: salama,sir,kiseli krastavci,kecap,pavlaka,(svega ukupno da bude oko 200 do 300 gr ja nisam merila nego napravim odokativno)
1 jaje za premazivanje i susam za posipanje
Kvasac izmrviti pa ga preliti sa 1dc mleka,ostaviti da nadodje
Brasno pomesati uljem,posoliti dodati uskisli kvasac i ostalo mleko,dobro izraditi i ostaviti da stoji oko 30 min.napraviti otrpilike 40 kuglica tj loptica svaku lopticu rastanjiti na dlan staviti oko 1 supene kasike nadeva i opet rukama formirati loptu.i staviti u podmazan i brasnom posut pleh moze i na peci papir,svaku premazati jajetom i posuti susamom,peci do zlatnozute boje.
PRIJATNO!!
SASTOJCI:6dc mleka,1 kasika secera,1 kvasac,1 kasicica soli,2 dc ulja,7 casa od jogurta brasna(tip 400 meko)
ZA NADEV: salama,sir,kiseli krastavci,kecap,pavlaka,(svega ukupno da bude oko 200 do 300 gr ja nisam merila nego napravim odokativno)
1 jaje za premazivanje i susam za posipanje
Kvasac izmrviti pa ga preliti sa 1dc mleka,ostaviti da nadodje
Brasno pomesati uljem,posoliti dodati uskisli kvasac i ostalo mleko,dobro izraditi i ostaviti da stoji oko 30 min.napraviti otrpilike 40 kuglica tj loptica svaku lopticu rastanjiti na dlan staviti oko 1 supene kasike nadeva i opet rukama formirati loptu.i staviti u podmazan i brasnom posut pleh moze i na peci papir,svaku premazati jajetom i posuti susamom,peci do zlatnozute boje.
PRIJATNO!!
Hvala Bole... bas cu da probam u nedelju...
snezana obradovic- najkul mama :)
- Datum upisa : 02.08.2009
Godina : 54
mozes i vise brasna da dodas ako se bude testo lepilo
ja sam danas dodala cudo brasan bem ga nesto se lepilo ko djavo
neznam koji je,a i sve danas sto sam pravila sj.... se nije dan
tako da brasna dodaj slobodno ako selepi
ja sam danas dodala cudo brasan bem ga nesto se lepilo ko djavo
neznam koji je,a i sve danas sto sam pravila sj.... se nije dan
tako da brasna dodaj slobodno ako selepi
Bole, zaboravila sam da kazem da su ti zemičke super, samo sam ja malo na kraju promenila. Unutra sam stavljala samo sir, nisam drugo imala, a onda sam svaku kuglicu umakala u belanac umućen pa uvaljala u susam. Tako da je susam sa svih strana, super su.
EVO ZA TRATI I OSTALE MAME RECEPTI ZA DVA ROLATA, A PRAVE SE OD 8 JAJA I SVIDJA MI SE ŠTO SE ISKORISTI I BELANAC I ŽUMANAC, A IMAŠ DVA ROLATA.
BELI ROLAT
8 belanca
2 kašike mlevenog maka
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo.
Umutiti, staviti peki papir u duguljasti pleh i peći, ali ne dugo da se ne osuši. Kad je pečeno, izvaditi na krpu, pa umotati u rolat sa krpom, i ostaviti da se prohladi.
Za to vreme umutiti fil.
FIL: 250 gr sitnog sira i 1 pavlaka, umutiti pa dodati oko 200 gr seckane šunke. Odmotati rolat, namazati i odozgo ukrasiti po želji, a ne mora ništa ni da se maže.
ŽUTI ROLAT
8 žumanca
2 čaše jogurta malo soli
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo.
Umutiti i peći u pleh, obavezno na peki papir. Pečeno isto umotati sa krpom u rolat.
FIL: 250 gr sitnog sira, 1 pavlaka,250 gr seckane šunke, 3-4 krastavčića po želji isto seckani, ili malo belog luka, ili peršun, samo je sir i pavlaka osnova, ostalo stavljaš po želji šta volite.
Filovati rolat.
EVO ZA TRATI I OSTALE MAME RECEPTI ZA DVA ROLATA, A PRAVE SE OD 8 JAJA I SVIDJA MI SE ŠTO SE ISKORISTI I BELANAC I ŽUMANAC, A IMAŠ DVA ROLATA.
BELI ROLAT
8 belanca
2 kašike mlevenog maka
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo.
Umutiti, staviti peki papir u duguljasti pleh i peći, ali ne dugo da se ne osuši. Kad je pečeno, izvaditi na krpu, pa umotati u rolat sa krpom, i ostaviti da se prohladi.
Za to vreme umutiti fil.
FIL: 250 gr sitnog sira i 1 pavlaka, umutiti pa dodati oko 200 gr seckane šunke. Odmotati rolat, namazati i odozgo ukrasiti po želji, a ne mora ništa ni da se maže.
ŽUTI ROLAT
8 žumanca
2 čaše jogurta malo soli
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo.
Umutiti i peći u pleh, obavezno na peki papir. Pečeno isto umotati sa krpom u rolat.
FIL: 250 gr sitnog sira, 1 pavlaka,250 gr seckane šunke, 3-4 krastavčića po želji isto seckani, ili malo belog luka, ili peršun, samo je sir i pavlaka osnova, ostalo stavljaš po želji šta volite.
Filovati rolat.
tratinchica- najkul mama :)
ovaj sam recept negde našla probaću ga ovih dana dobro mi zvuči
MINI PICE
Sastojci
1 kg brasno ( malo manje)
2 kafene kasike secer
2 kaf.kasike sirce
2 kaf.kasike so
1/2 kocke kvasac
2 kafene salice ulje
250 ml. mljeko
250 ml. voda
1 zumance
1/2 kocke margarin(mozda ce i vise da ode)
fil za pice
rendani kackavalj
rendana salama
rendane pecurke
kecap
origano
Priprema
1. Kvasac ostavite da malo stase sa secerom i mlakom vodom.Onda umesite testo od, brasna, soli, sirce, ulje, vode i mljeka.Ostavite da testo stase.(negde od 30-45 min)
2. Onda ga razmesite i podjelite na dva djela.Usukajte koru koja treba da je debela odprilike manje od 3-4mm do pola cm.(fotka 1)
3. s casom vadite krugove koje cete redgati u namscenu tepsiju s margarinom. ( Fotka 2)Premazite s zumancem te krugove
4. Onda od drugu koru isto secete krugove ali te krugove opet secete s manjom casom(za rakiju) i vadite prstenove (fotka 3) i te prstenove lepite odozgo na krugove s zumancem u tepsiju(.fotka 4)
5. Predhodno ste pripremili fil rendajuci sve sastojek i s tim filom punite mini pice.
6. Na svakoj mini pici stavite po malo margarina na krajeve
7. Pecite na 200 `C
8. Posle pecenja pokrijte tepsiju vlaznom salvetom i ostavite pice par min. da ohlade
MINI PICE
Sastojci
1 kg brasno ( malo manje)
2 kafene kasike secer
2 kaf.kasike sirce
2 kaf.kasike so
1/2 kocke kvasac
2 kafene salice ulje
250 ml. mljeko
250 ml. voda
1 zumance
1/2 kocke margarin(mozda ce i vise da ode)
fil za pice
rendani kackavalj
rendana salama
rendane pecurke
kecap
origano
Priprema
1. Kvasac ostavite da malo stase sa secerom i mlakom vodom.Onda umesite testo od, brasna, soli, sirce, ulje, vode i mljeka.Ostavite da testo stase.(negde od 30-45 min)
2. Onda ga razmesite i podjelite na dva djela.Usukajte koru koja treba da je debela odprilike manje od 3-4mm do pola cm.(fotka 1)
3. s casom vadite krugove koje cete redgati u namscenu tepsiju s margarinom. ( Fotka 2)Premazite s zumancem te krugove
4. Onda od drugu koru isto secete krugove ali te krugove opet secete s manjom casom(za rakiju) i vadite prstenove (fotka 3) i te prstenove lepite odozgo na krugove s zumancem u tepsiju(.fotka 4)
5. Predhodno ste pripremili fil rendajuci sve sastojek i s tim filom punite mini pice.
6. Na svakoj mini pici stavite po malo margarina na krajeve
7. Pecite na 200 `C
8. Posle pecenja pokrijte tepsiju vlaznom salvetom i ostavite pice par min. da ohlade
E, Trati, evo ja sam ove bombice od palente pravila za Vukijev rodjendan..
Super su ispale (ja sam dodala i malo sunke u smesu), narocito deo sa kikirikijem..
a nije tesko, i brzo je.. http://www.blogoye.org/kuhinjica/Predjela+25/
Super su ispale (ja sam dodala i malo sunke u smesu), narocito deo sa kikirikijem..
a nije tesko, i brzo je.. http://www.blogoye.org/kuhinjica/Predjela+25/
zvuče dobro,a dobra ideja za šunku
PUNJENI BAGET
1 BAGET(francuski hleb)
200 gr pilece pastete
3 kasike majoneza
2 kasike senfa
4 kuvana jaja
150 gr suvog vrata
4 kisela krastavca
1 veca crvena paprika
1dc mleka
Odsece krajeve bageta pa pomocu kasike
izvaditi sredinu tako da se dobije supljina sa obe strane,
kada je sredina izvadjenja potopiti je u 1dc mleka.
jaja,krastavce,suvi vrat,i papriku iseci na kocke
sredinu hleba iscediti i izmrviti u posudu,sjediniti pastetu,hleb
senf majonez,pa dodati seckane krastavce,jaja isuvi vrat
masom napuniti hleb zamotati u foliju i ostaviti u frizider
najbolje preko noci
sliku nemam ali recept je odlican svi koji
su probali traze recetp.
prijatno
1 BAGET(francuski hleb)
200 gr pilece pastete
3 kasike majoneza
2 kasike senfa
4 kuvana jaja
150 gr suvog vrata
4 kisela krastavca
1 veca crvena paprika
1dc mleka
Odsece krajeve bageta pa pomocu kasike
izvaditi sredinu tako da se dobije supljina sa obe strane,
kada je sredina izvadjenja potopiti je u 1dc mleka.
jaja,krastavce,suvi vrat,i papriku iseci na kocke
sredinu hleba iscediti i izmrviti u posudu,sjediniti pastetu,hleb
senf majonez,pa dodati seckane krastavce,jaja isuvi vrat
masom napuniti hleb zamotati u foliju i ostaviti u frizider
najbolje preko noci
sliku nemam ali recept je odlican svi koji
su probali traze recetp.
prijatno
E, ovo ekstra zvuči, hvala ti, praviću sigurno za Lukin rodjendan, a možda i probam za Novu godinu, videću.
Baget napravljen! Hladi se u frizideru..
Odlicno mirise..
Odlicno mirise..
milena izgleda fantasticno
joj sto volim kada stavim neki recept pa to
porbate bas mi bude drago,
milena probacu ja tvoju tj misinu pitu ja bas volim pite
javi kakvog je ukusa i dali vam se dopala
joj sto volim kada stavim neki recept pa to
porbate bas mi bude drago,
milena probacu ja tvoju tj misinu pitu ja bas volim pite
javi kakvog je ukusa i dali vam se dopala
Ih, Bole, nestalo za 2 dana..
Jos su mi sutradan bili neki gosti, neplanirano, i odusevili se.. Trazili recept..
Bas je ukusno, a nije komplikovano za napraviti!
Vrlo brzo cu praviti opet, a za slavu obavezno!
Hvala ti za recept!
Jos su mi sutradan bili neki gosti, neplanirano, i odusevili se.. Trazili recept..
Bas je ukusno, a nije komplikovano za napraviti!
Vrlo brzo cu praviti opet, a za slavu obavezno!
Hvala ti za recept!
joj što nisam ppre videla ovu pitu!imala sam nedavno domaće testo za lazanje,ali nisam imala meso pa sklepam od njih nešto za večeru,nadev je bio kao za picu,i nije bilo loše,a vidiš imala sam i kore ali nisam znala šta ću sa njima pa upotrebim ipak te lazanje
svakako ću da isprobam zvuči dobro
svakako ću da isprobam zvuči dobro
Punjena jaja
Sastojci: 10 jaja
300g mlevenog mesa
majonez, senf, pavlaka, zacin, biber
Skuvati jaja, prepoloviti, izvaditi zumanca.. Meso obariti, zaciniti, (ohladiti), dodati zumanca, malo majoneza, pavlake i senfa.. Napraviti smesu kojom punite polovine belanaca i nadogradjujete tako da izgleda kao celo jaje..
Odozgo preliti pavlakom, (malo majoneza staviti u ovu pavlaku)..
mmmmmmmmmmm je..
Sastojci: 10 jaja
300g mlevenog mesa
majonez, senf, pavlaka, zacin, biber
Skuvati jaja, prepoloviti, izvaditi zumanca.. Meso obariti, zaciniti, (ohladiti), dodati zumanca, malo majoneza, pavlake i senfa.. Napraviti smesu kojom punite polovine belanaca i nadogradjujete tako da izgleda kao celo jaje..
Odozgo preliti pavlakom, (malo majoneza staviti u ovu pavlaku)..
mmmmmmmmmmm je..
kako se ovo može odraditi a da se i žumance termički obradi?ne pravim nikad ništa sa živim jajima,nekad ih skuvam na pari ako je za kolač ali ne znam šta bi ovde odgovaralo?
Trati, pa jaja se prvo skuvaju, pa se onda vade zumanca.. pune se polovine skuvanog jajeta..
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu