Posna jela
+3
snezana obradovic
darling
T3
7 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Posna jela
Sneskovic, kako ti je lep kolaac!! Mnoogo je dobar, ja pravim slicno, samo sa puno manje detalja, i dole jije iz ovih delova, vec samo jedan..
A ovaj problem pucanja imam i ja..
A ovaj problem pucanja imam i ja..
milenaph- najkul mama :)
- Datum upisa : 04.08.2009
Godina : 39
Meni je odozdo,na dnu šerpe jedna tanka kao pogača, pa na nju redjam kugle, da bi manje pucao, ali što kaže moja majka, puca na zdravlje, nekad manje nekad više...
snezana obradovic- najkul mama :)
- Datum upisa : 02.08.2009
Godina : 54
Evo me opet, na ovoj temi samo ja pišem
Malo slika, malo recepata...
Prvo slavski kolač:
Pa žito:
Predjelo:
Punjena francuska vekna
Priprema
Vrijeme pripreme:
30 min
1. Veknu iseći na tri dela, izvaditi sredinu, iseckati je i pomešati sa sledećim filom: 4-5 kiselih krastavčića, 4-5 barene seckane šangarepe, 2 konzerve oceđene tunjevine, umućen margarin, peršun, biber, vegetu.Sve to dobro izmešati i puniti veknu. Svaki komad zaviti u foliju i ostaviti u frižider da se dobro stegne. Seći na režnjeve kao rolat.
Ide ceo margarin.
P.S. Ovo sam skinula sa interneta, ali meni nije imao fil za sva tri dela, nego samo za dva. Doduše, preskočila sam barenu sargarepu, ali opet ne bi imalo. Jedino da sam možda mnogo punila, ali mi je bilo baš super za sečenje. Lepo se stegne.
POSNE PROJICE
Sjediniti sve sastojke,sipati u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200C.
Možete je posuti susamom ili nakon pečenja premazati posnim majonezom i posuti rendanim posnim sirom.
Sastojci
• 1dlpiva
• 1dlulja
• 1dlkisele vode
• 20 kašikabrašna
• 1prašak za pecivo
• 200gobarenog spanaća
• so
P.S. Ja sam odmah stavila duplu količinu, učinilo mi se da će biti malo. Medjutim, testo je bilo baš gusto, pa sam odokativno dodala još malo piva i još malo kisele vode. I odozgo sam stavila kockice posnog kačkavalja. Ispalo mi je 20 mini projica.
SALATA SA TESTENINOM
Obariti testeninu bez jaja, posnu, pa je pomešati sa oko 300gr posnog majoneza, malo senfa, malo bibera, 2-3 konzerve tunjevine (ko kako voli), može seckani šampinjoni, može seckani krastavčići, masline, kukuruz šećerac. Ja sam stavljala šećerac, masline i tunjevinu.
Odozgo narendati posni kačkavalj.
Malo slika, malo recepata...
Prvo slavski kolač:
Pa žito:
Predjelo:
Punjena francuska vekna
Priprema
Vrijeme pripreme:
30 min
1. Veknu iseći na tri dela, izvaditi sredinu, iseckati je i pomešati sa sledećim filom: 4-5 kiselih krastavčića, 4-5 barene seckane šangarepe, 2 konzerve oceđene tunjevine, umućen margarin, peršun, biber, vegetu.Sve to dobro izmešati i puniti veknu. Svaki komad zaviti u foliju i ostaviti u frižider da se dobro stegne. Seći na režnjeve kao rolat.
Ide ceo margarin.
P.S. Ovo sam skinula sa interneta, ali meni nije imao fil za sva tri dela, nego samo za dva. Doduše, preskočila sam barenu sargarepu, ali opet ne bi imalo. Jedino da sam možda mnogo punila, ali mi je bilo baš super za sečenje. Lepo se stegne.
POSNE PROJICE
Sjediniti sve sastojke,sipati u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200C.
Možete je posuti susamom ili nakon pečenja premazati posnim majonezom i posuti rendanim posnim sirom.
Sastojci
• 1dlpiva
• 1dlulja
• 1dlkisele vode
• 20 kašikabrašna
• 1prašak za pecivo
• 200gobarenog spanaća
• so
P.S. Ja sam odmah stavila duplu količinu, učinilo mi se da će biti malo. Medjutim, testo je bilo baš gusto, pa sam odokativno dodala još malo piva i još malo kisele vode. I odozgo sam stavila kockice posnog kačkavalja. Ispalo mi je 20 mini projica.
SALATA SA TESTENINOM
Obariti testeninu bez jaja, posnu, pa je pomešati sa oko 300gr posnog majoneza, malo senfa, malo bibera, 2-3 konzerve tunjevine (ko kako voli), može seckani šampinjoni, može seckani krastavčići, masline, kukuruz šećerac. Ja sam stavljala šećerac, masline i tunjevinu.
Odozgo narendati posni kačkavalj.
Snezo bas ti je lep kolac!!
a sto puca, pa nema veze, to samo iz prodavnice ne puca, meni je lepse kad se vidi da je domacica pravila.
I zito je lepo, mislila sam da je torta
Moji nisu pravili to predjelo posebno, sve na stolu pa izvolte po sestoro najvise u isto vreme jedu pa ko kad dodje.
A posle izneses ribu i prebranac jel?
Moj muz zeli da uzme slavu, to je sveti Jovan, ali to je sve sto zna oko toga. Verujem da ce sve pasti na mene, zato mi se ne zuri, ali se polako raspitujem
a sto puca, pa nema veze, to samo iz prodavnice ne puca, meni je lepse kad se vidi da je domacica pravila.
I zito je lepo, mislila sam da je torta
Moji nisu pravili to predjelo posebno, sve na stolu pa izvolte po sestoro najvise u isto vreme jedu pa ko kad dodje.
A posle izneses ribu i prebranac jel?
Moj muz zeli da uzme slavu, to je sveti Jovan, ali to je sve sto zna oko toga. Verujem da ce sve pasti na mene, zato mi se ne zuri, ali se polako raspitujem
Animsaj- najkul mama :)
- Datum upisa : 11.08.2009
Godina : 50
Pa da, posle bio prebranac, pa riba i pite, ali to ne stigoh da slikam, jer sama sklanjam, donosim, postavljam, mm oko pića i ne stigoh...
A onda idu kolači Nego čekam da mi se malo dopuni telefon pa da slikam i postavim.
A onda idu kolači Nego čekam da mi se malo dopuni telefon pa da slikam i postavim.
I ja se odusevila sa kolacem
a i sa predjelom a sta ti je ono narandzasto kao corba
a i sa predjelom a sta ti je ono narandzasto kao corba
Moj bukili- najkul mama :)
- Datum upisa : 03.08.2009
Godina : 46
Pa to su pihtije od boba, Bukili.
Ajd i ovde da napišem recept:
BOBOVE PIHTIJE
1 kg boba potopiti da stoji u vodi preko noći. Sutradan očistiti mu ljuspu, ostane golo zrno. Pa staviti da se kuva, onako da ogrezne u vodi. I kuvati dok se ne raskuva, znači da počne zrno da se raspada, jedno sat vremena. Ocediti od vode, izmiksati ili propasirati kroz cediljku, dodati oko 0.5 l ulja, uz stalno mešanje, soli po ukusu i dosta belog luka, recimo dve manje glavice ili jednu veću.
Dok je još vruć, razlije se u tanjire, i ostavi da se ohladi. Pre služenja, zagrejati ulje i slatku alevu papriku i preliti preko. Iseći na kocke i služiti.
Evo, našla sam i jedan blog sa receptom i slikama, pa kopiram, skoro identično spremamo.
http://udzakubrasna.blogspot.com/2011/05/bobove-pihtije.html
P.S. Može da se desi da u zrnu ima onih crnih bubica, što napadaju i pasulj, gagrice ih kod nas zovu. To očistiti ako je malo, ako je mnogo baciti zrno. Zato treba pažljivo birati kad kupujete na pijaci, ako ima rupica po njemu, sigurno je pun bubica koje se ne vide.
Ajd i ovde da napišem recept:
BOBOVE PIHTIJE
1 kg boba potopiti da stoji u vodi preko noći. Sutradan očistiti mu ljuspu, ostane golo zrno. Pa staviti da se kuva, onako da ogrezne u vodi. I kuvati dok se ne raskuva, znači da počne zrno da se raspada, jedno sat vremena. Ocediti od vode, izmiksati ili propasirati kroz cediljku, dodati oko 0.5 l ulja, uz stalno mešanje, soli po ukusu i dosta belog luka, recimo dve manje glavice ili jednu veću.
Dok je još vruć, razlije se u tanjire, i ostavi da se ohladi. Pre služenja, zagrejati ulje i slatku alevu papriku i preliti preko. Iseći na kocke i služiti.
Evo, našla sam i jedan blog sa receptom i slikama, pa kopiram, skoro identično spremamo.
http://udzakubrasna.blogspot.com/2011/05/bobove-pihtije.html
P.S. Može da se desi da u zrnu ima onih crnih bubica, što napadaju i pasulj, gagrice ih kod nas zovu. To očistiti ako je malo, ako je mnogo baciti zrno. Zato treba pažljivo birati kad kupujete na pijaci, ako ima rupica po njemu, sigurno je pun bubica koje se ne vide.
Poslednji izmenio snezana obradovic dana 21/12/2012, 09:11, izmenjeno ukupno 1 puta
Jooj, Snezo, ovo nije u redu da radis trudnici.....
Ja bih tako slatko pojela bar po jedan od ovih kolacicaaaaa...
Steta sto mi nisi ss ove godine, rekla bih ti da upakujes koji.. hihi
Ja bih tako slatko pojela bar po jedan od ovih kolacicaaaaa...
Steta sto mi nisi ss ove godine, rekla bih ti da upakujes koji.. hihi
milenaph- najkul mama :)
- Datum upisa : 04.08.2009
Godina : 39
Da znaš da se kajem što sam požurila sa poklonom Jasnici, da sam sačekala posle slave, mogla sam joj poslati i po koji kolačić, ionako je sve posno i ne kvari se...
Izvini Milenice što ti pravim zazubice
Izvini Milenice što ti pravim zazubice
sta je onaj mali kolac na prvoj slici, sto pravis dva?
i ovo ne bi pogodila da nije Buki pitala, bobove pihtije su braon (te jedne koje sam videla), ne znam da li ima vise vrsta boba?
i ovo ne bi pogodila da nije Buki pitala, bobove pihtije su braon (te jedne koje sam videla), ne znam da li ima vise vrsta boba?
Animsaj- najkul mama :)
- Datum upisa : 11.08.2009
Godina : 50
Animsaj, taj mali kolač se nosi da se od njega pričesti domaćin slave. Znači nosi se veliki kolač, mali kolač, sveća i žito (u maloj činiji, ne ono što se služe gosti!). Pop preseče veliki kolač i zalije ga crnim vinom, preseče mali kolač i isto zalije vinom pa iseče iz njega jednu kocku i da je domaćinu da je pojede, poljubiš ga u ruku, daš mu pare i ide sledeći Eto tako je bar kod nas...
A bobove pihtije jesu braon boje, više ustvari boje peska, ali moje su crvene jer su prelivene sa zagrejanim uljem i slatkom alevom paprikom.
A bobove pihtije jesu braon boje, više ustvari boje peska, ali moje su crvene jer su prelivene sa zagrejanim uljem i slatkom alevom paprikom.
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|